De Bergrede verpletterd ons

In deze dienst spreekt Oscar met ons over de Bergrede. Jezus kreeg in Zijn tijd het verwijt dat Hij de wet niet serieus nam. Maar bij de Bergrede in Mattheus 5 spreekt Jezus uit wat Hij bedoelt. Tijdens deze preek worden twee facetten uitgelicht: boosheid en overspel. Als we naar onszelf kijken kunnen we niet […]

In deze dienst spreekt Oscar met ons over de Bergrede. Jezus kreeg in Zijn tijd het verwijt dat Hij de wet niet serieus nam. Maar bij de Bergrede in Mattheus 5 spreekt Jezus uit wat Hij bedoelt. Tijdens deze preek worden twee facetten uitgelicht: boosheid en overspel. Als we naar onszelf kijken kunnen we niet voldoen aan de maatstaf die Jezus neerlegt. De Bergrede is samen te vatten met “Ik heb lief als mijn Jezus, in mijn hart”. Als dit zo is dan kun je je aan de wet en Jezus’ woorden houden. Jezus zegt: kom achter Mij, en ik zal je een ander mens maken.

Of download het bestand.

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of behoefte aan een gesprek? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. Wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Bellen kan ook via 06-30079986

Giften

Wilt u het werk van deze gemeente financieel steunen, dan kunt u een gift overmaken t.n.v. Reformatorische Baptistengemeente Urk op rekeningnummer NL64RABO0300166761. ANBI status is sinds 30-10-2014 goedgekeurd.