Pers

Woensdag 15 oktober 2014

Stichting Reformatorische Baptistengemeente Urk
Urk – In navolging van de Reformatorische Baptistengemeente in Overberg wordt in Urk ook een gemeente gestart. Zondag 23 november 2014 om 16:00 uur D.V. vindt de eerste dienst plaats in het gebouw van sporthal de Schelp, Staartweg 32 te Urk. De stichting van de gemeente is tot stand gekomen op initiatief van een aantal mannen uit Urk. In samenwerking met Jacques Brunt, Oscar Lohuis en Maarten Ezinga zijn de plannen verder uitgewerkt.

De Reformatorische Baptistengemeente Urk praktiseert de doop op geloof door onderdompeling en staat op het Bijbelse fundament van de 5 sola’s uit de Reformatie namelijk; Sola Gratia (alleen genade), Sola Scriptura (alleen de Schrift), Sola Fide (alleen het geloof), Solus Christus (alleen Christus) en Soli Deo Gloria (alleen aan God de eer). Bijbelverklarende prediking staat centraal tijdens de erediensten.

Volgens het bestuur heeft het woord “Reformatorisch” in Nederland door de jaren heen een verkeerde lading gekregen en wordt het vaak gekoppeld aan bijvoorbeeld de kinderdoop. Internationaal gezien komen er echter gemeentes samen onder de naam “Reformed Baptist” waar de doop op geloof wordt toegepast. De naam “Reformatorische baptisten” is niet vertaald vanuit het Engelse “Reformed baptists”. Echter, het gedachtegoed en de manier van samenkomen komt dusdanig overheen dat ze een sterke verwantschap voelen. Bij “Reformatorisch” denken ze niet aan een subcultuur, maar aan een herijking van Gods onfeilbare Woord en het herkennen van de waardevolle stellingen die in die tijd tot stand zijn gekomen.


Einde persbericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of behoefte aan een gesprek? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. Wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Bellen kan ook via 06-30079986

Giften

Wilt u het werk van deze gemeente financieel steunen, dan kunt u een gift overmaken t.n.v. Reformatorische Baptistengemeente Urk op rekeningnummer NL64RABO0300166761. ANBI status is sinds 30-10-2014 goedgekeurd.